Maningas Cosmetic Surgery

  • Location

  • Joplin, MO
  • Completed

  • 2020

The owners' dream of a modern, high-end space with organic forms was the guiding principle behind design decisions for Maningas Cosmetic Surgery. Curvilinear planes accentuated with light express an abstract molded plasticity and nod to perfect imperfection. Peripheral lighting creates a sense of autonomy while soft, luxurious textures envelope clients in a comfortable spa-like environment. The high contrast palette is both highlighted and softened with a mix of high-gloss and velvety surfaces, distressed reflection in a feature mirror, and brushed brass details.

The transformation of the medical facility took place in three renovation phases to keep their practitioners in service to clients during construction. Our design team truly enjoyed working closely with the owners, and from their direct input and inspiration, we achieved their vision of a beautiful, upscale space.